Je kunt nu je Uber-account permanent verwijderen via de app

uber

Uber loopt als een van die dingen waar je heel gemakkelijk in kunt komen, maar bijna onmogelijk uit kunt komen. Klinkt als een verslaving, nietwaar?

Ik hoop dat je weet dat het verwijderen van je Uber-account niet stopt met het verwijderen / verwijderen van de app. Dat betekent alleen dat je de app niet meer op je smartphone draait, maar dat al je gegevens nog steeds actief zijn onder je profiel op Uber-servers.





Om uw Uber-profiel echt te verwijderen, was het eerder een proces dat begon met het indienen van een verzoek bij het bedrijf. Het verzoek komt eerst binnen via een medewerker van de klantenservice die (natuurlijk) probeert je er uit te praten, maar als je sterk en onvermurwbaar blijft. Uber ontvangt uw inzending en u moet vervolgens wachten tot ze het verwijderen van uw profiel hebben verwerkt.

Nou, dat is hoe het was, tot de zojuist uitgebrachte update van de Uber-app. Nu kunt u uw profiel (en al uw informatie die is opgeslagen op de Uber-servers) verwijderen door simpelweg naar het nieuwe accountverwijderingsgedeelte in de app te gaan. Je krijgt een waarschuwing dat je account na 30 dagen ook wordt verwijderd als je je account verwijdert.

Dat betekent alle informatie die Uber over u heeft; persoonlijke identiteit, reisgegevens en andere details, zullen volledig worden verwijderd van hun servers na 30 dagen vanaf de dag dat u uw account verwijdert.



Waarom zou iemand zijn Uber-account willen verwijderen?

Dat kan iedereen raden. Als u zich echter zorgen maakt over hoe actief Travis Kalanick is geworden in de Amerikaanse politiek, dat zou voor sommigen reden genoeg kunnen zijn om zich te distantiëren van Uber. Dan zijn er die beschuldigingen van seksuele intimidatie binnen het bedrijf.

Het komt erop neer dat er genoeg redenen kunnen zijn waarom iemand zijn Uber-account zou willen verwijderen. Sommige zijn zo eenvoudig als u het niet langer de handigste of meest betaalbare taxi-app op de markt vindt. Wat uw redenen ook zijn, het is nog nooit zo eenvoudig geweest om uw Uber-account te verwijderen vóór deze update.