Hoe u de ‘Updates van meer dan één plaats’ van Microsoft op uw Windows 10-pc uitschakelt

Updates from more than one place

Microsoft heeft een handige en onopvallende functie op Windows 10 ingebouwd die werkt als torrents die updates van de ene pc naar de andere leveren. Naarmate het lukt, kan één pc updates downloaden voor het systeem of voor een bepaalde app. Andere pc's die op hetzelfde netwerk zijn aangesloten, ontvangen die updates ook, niet van internet, maar worden gedeeld vanaf de pc die deze updates voor het eerst heeft ontvangen.

Die functie heeft natuurlijk het voordeel dat u bespaart op gegevensverbruik als u een internetverbinding met een meter heeft. Het nadeel is echter dat het beveiligingsproblemen oproept als de pc's in kwestie niet zijn aangesloten op een privénetwerk. Bijvoorbeeld computers die zijn aangesloten op een openbare wifi-verbinding in de bibliotheek of op de luchthaven.





De beveiligingsproblemen (of ze nu echt zijn of niet) kunnen mensen ongemakkelijk maken met deze Windows 10-functie. Het ergste is dat het op sommige computers standaard wordt ingeschakeld. In dit artikel laten we u zien hoe u kunt controleren of uw computer standaard is ingeschakeld voor de optie ‘Updates van meer dan één plaats’.

Controleren of ‘Updates van meer dan één plaats’ standaard is ingeschakeld

Ga naar 'Instellingen > Update en beveiliging > onder de Update-instellingen Klik op Geavanceerde opties submenu.Updates from more than one place

Selecteer ‘kies hoe updates worden geleverd’ in het submenu Geavanceerde opties.Updates from more than one place



Controleer onder Updates van meer dan één plaats of deze standaard is ingeschakeld. Als het is ingeschakeld, betekent dit dat uw pc standaard updates naar andere pc's in uw netwerk torrents. Als het is ingeschakeld, moet u zich afvragen of dit een functie is die u wilt inschakelen.Updates from more than one place

Als u het inschakelt, heeft u twee opties; Pc's op mijn lokale netwerk en Pc's op mijn lokale netwerk en pc's op internet. Het is raadzaam om alleen de eerste optie te selecteren.